top of page
Copy of Bartendrr color and style palette (1).gif

En dag som barchef

Att vara en barchef är en spännande och utmanande roll. Som barchef är du ansvarig för att skapa en unik och framgångsrik barverksamhet och för att leda ditt team mot framgång. Här är en beskrivning av en dag i livet som en barchef och hur man hanterar de olika utmaningarna som kommer med rollen.

En typisk dag som barchef börjar med att inspektera baren och se till att allt är i ordning. Detta inkluderar att kontrollera lagerstatus för sprit och drycker, inspektera utrustning och rengöra baren och köket. Efter att ha kontrollerat att allt är i ordning börjar du förbereda din personal för dagen. Du bör ha ett kort sammanträde med ditt team för att gå igenom dagens mål och för att förklara vad som behöver göras.

Under dagen är det viktigt att hantera den dagliga driften och se till att allt går smidigt. Detta inkluderar att säkerställa att alla kunder blir nöjda, hantera eventuella problem eller klagomål och se till att ditt team arbetar effektivt. Du bör också övervaka kassahantering och hantera inkommande beställningar från leverantörer.
En viktig del av rollen som barchef är att skapa en innovativ cocktailmeny. Detta innebär att experimentera med nya smaker och ingredienser, ta hänsyn till säsong och trender och hålla en finger på pulsen för vad som händer i branschen. Detta kan kräva samarbete med ditt team för att experimentera med nya cocktailrecept och utveckla en kreativ och unik meny.

Som barchef är det också viktigt att hantera ditt team på ett effektivt sätt. Detta innebär att rekrytera och utbilda nya medarbetare, ge feedback till dina anställda, utveckla utbildningsprogram och se till att ditt team arbetar tillsammans som en enhet.

Slutligen är en viktig del av rollen som barchef att hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna och innovationerna inom branschen. Detta kan inkludera att delta i branschmässor och evenemang, nätverka med andra branschproffs och fortsätta din egen utbildning genom att delta i kurser och workshops.

Sammanfattningsvis, att vara en barchef är en spännande och utmanande roll som kräver kunskap, kreativitet och ledarskapsförmåga. Genom att hantera den dagliga driften, skapa en innovativ cocktailmeny, hantera ditt team på ett effektivt sätt och hålla dig uppdaterad med branschens trender och innovationer, kan du skapa en unik och framgångsrik barverksamhet.

6 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page