top of page
Copy of Bartendrr color and style palette (1).gif

Januari, nytt år och lågkalorialkoholalternativ

Det är den här tiden på året igen - badklädsesongen närmar sig med stormsteg och många av oss funderar på sätt att komma i form och hålla koll på kalorierna. Men låt oss vara ärliga - ibland är en kall dryck precis vad vi behöver för att slappna av efter en lång dag. Så vad ska en hälsomedveten person göra?

Oroa dig inte, för det finns massor av lågkalorialkoholalternativ där ute som kan hjälpa dig att unna dig utan att skada dina träningsmål. Här är några av våra favoriter:

  • Vodka och sodavatten med en skvätt lime: Denna klassiska kombo är en favorit av en anledning - det är uppfriskande, lågt i kalorier och har en bra balans av smaker. Dessutom är vodka en av de lägre kalorispriterna, med cirka 100 kalorier per 4 cl.

  • Diet öl: Om du är en ölfantast, välj en kalorisnål variant för att spara på kalorierna. Många kalorisnåla öl sorter har cirka 100 kalorier per servering, vilket gör dem till ett smart val för dem som håller koll på sin midja.


  • Rött vin: Rött vin är ett bra alternativ för en lågkaloridryck - en normal servering (12.5 - 15 cl) har cirka 125 kalorier. Dessutom har det visat sig ha hjärt-hälsosamma fördelar, tack vare sina höga halter av antioxidanter.

  • Gin och tonic: Gin är ytterligare en lågkalorispirit, med cirka 100 kalorier per 4 cl . Tillsätt en skvätt tonicvatten och en skvätt lime, och du har en uppfriskande dryck som inte kommer att göra så mycket skada på kaloriplånboken.
Såklart är det viktigt att komma ihåg att alkohol fortfarande kan bidra till viktökning. Så se till att öva måttlighet och göra kalorisnabba val när det gäller mixers och snacks. Och glöm inte att hålla dig hydrerad genom att dricka vatten mellan varje dryck. Alkoholfria alternativ är aldrig fel heller.

8 visningar0 kommentarer

ความคิดเห็น


bottom of page