top of page
Copy of Bartendrr color and style palette (1).gif

Hur löneförhandlar man som bartender?


Att vara bartender kan vara ett roligt och spännande jobb, men det är viktigt att se till att du blir rättvist betald för din hårda arbete. Att förhandla om din lön som bartender kan verka skrämmande, men med rätt inställning och förberedelse kan du öka dina chanser att få betalt du förtjänar.

  1. Forskning om lönenivån för bartenders i ditt område. Titta på jobbannonser och prata med andra bartenders för att få en uppfattning om vad den typiska lönenivån är för din erfarenhet och färdighetsnivå. Använd den här informationen för att sätta upp ett realistiskt mål för din förhandling.


  1. Identifiera dina kvalifikationer och erfarenheter som gör dig till en värdefull anställd. Gör en lista över färdigheter och erfarenheter som skiljer dig från andra bartenders, såsom språkkunskaper, erfarenhet av en viss typ av drink eller kundservicefärdigheter. Framhäv dessa under förhandlingsprocessen.  1. Visa entusiasm och ivrighet att arbeta. Uttryck din entusiasm för jobbet och din vilja att arbeta hårt. Framhåll att du är ivrig att vara en del av teamet och att du kommer att vara en dedikerad och arbetsam anställd.


  1. Var förberedd att diskutera förmåner och fördelar, inte bara lön. Ibland kan arbetsgivare inte möta dina lönekrav, men de kan kanske erbjuda andra förmåner såsom betald ledighet, hälsovård eller flexibla scheman.


  1. Var beredd att kompromissa. Kom ihåg att förhandling är en tvåvägskommunikation och du kan behöva vara beredd att kompromissa på vissa punkter för att nå ett rättvist avtal. Var beredd att göra koncessioner, men var säker på att stå fast vid vad du tror du är värd.


  1. Var självsäker, men inte arrogant. Visa att du är självsäker i dina färdigheter och värdet du för till jobbet, men undvik att vara arrogant eller krävande. Var professionell och respektfull i din inställning.
3 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page