top of page
Copy of Bartendrr color and style palette (1).gif

Moscow mule, Recept, historia

Moscow Mule är en klassisk drink som förknippas med 1950-talets amerikanska cocktailkultur. Drinken består av vodka, ingefära öl och limejuice, serverad i en mugg av koppar. Men vad är det som gör Moscow Mule så populär? Vi har tagit reda på några fakta om drinken och dess historia.


Moscow Mule har sitt ursprung i USA, där den skapades av tre personer: John G. Martin, som ägde en destilleringsfirma, Jack Morgan, ägare till en bar i Hollywood, och Rudolph Kunett, som tillverkade en populär ginger beer. Tillsammans skapade de Moscow Mule på 1940-talet som ett sätt att främja både ingefära öl och vodka.

Namnet "Moscow Mule" kommer från att vodka var ett ryskt alkoholdestillat och muggen som drinken serverades i var gjord av koppar, vilket är ett vanligt material i Ryssland.

Så hur gör man en äkta Moscow Mule? Här är en enkel recept:

  • 5 cl vodka

  • 10 cl ingefära öl (ginger beer)

  • 2 cl limejuice

  • En skiva lime för garnering

Fyll en kopparmugg med is, tillsätt vodka och limejuice och rör om. Toppa med ingefära öl och en skiva lime för garnering.

Men vad är det som gör Moscow Mule så speciell? En av de främsta faktorerna är den distinkta kopparmuggen, som ger drinken en unik smak och känsla. Koppar är också en bra ledare av kyla, vilket gör att drinken hålls kall under en längre tid.

Moscow Mule är också en mycket anpassningsbar drink som kan varieras efter personliga smaker. Prova att tillsätta några myntablad för en extra frisk smak eller byta ut vodkan mot rom för en annan smakupplevelse.

Så vad har Moscow Mule med bartenderskola att göra? En väl blandad Moscow Mule kräver precision och färdigheter från en kunnig bartender. På vår bartenderskola lär vi ut de grundläggande teknikerna för att skapa klassiska drinkar som Moscow Mule, samt innovativa nya drinkar som kan imponera på dina gäster. Lär dig mer om våra kurser och ta dina bartending färdigheter till nästa nivå!

9 visningar0 kommentarer
bottom of page